Verduurzamen

Energiebespaarlening

Er zijn veel mogelijkheden om te besparen op energie! Investeren in een energiezuinige woning kan bijdragen aan het waardbehoud van de woning. Dit komt omdat een energiezuinige woning een besparing kan betekenen in de woonlasten én zorgt voor meer comfort. In veel gevallen kunnen de maatregelen zonder veel overlast uitgevoerd worden.

Om jouw woning energiezuinig te maken is een investering nodig. Wellicht beschikt je over voldoende spaargeld en kun je direct aan de slag. Als je jouw spaargeld liever op een andere manier inzet, of je onvoldoende spaargeld hebt, dan kun je de Energiebespaarlening gebruiken. Met de Energiebespaarlening hoef je het geld niet in één keer op te brengen. Je kunt de lening afbetalen in zeven, tien of vijftien jaar, afhankelijk van jouw leenbedrag. Het minimale leenbedrag is € 2.500,- en het maximale leenbedrag € 25.000,-. Wil je jouw woning met een Zeer energiezuinig Pakket of Zeer energiezuinig Pakket +/ Nul op de meter verduurzamen? Dan kun je maximaal respectievelijk € 50.000,- of € 65.000,- lenen. Je leent tegen een aantrekkelijke rente en je kunt tussentijds boetevrij vervroegd aflossen vanaf € 250,-.

Afhankelijk van de gekozen maatregelen, het energieverbruik en bij gelijkblijvend gedrag kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken. Mogelijk is er zelfs wat extra’s te besparen. Bovendien is de lening in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Ben je nieuwsgierig naar jouw besparingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Wegwijs in de mogelijkheden

Er is gelukkig ontzettend veel mogelijk bij verbetering van jouw bestande woning of toekomstige woning. Wij helpen je graag door de bomen het bos weer te zien. Om overzichtelijk een keuze te maken wat je het best kunt doen met jouw woning. Zonnepanelen? Een warmtepomp? Of “van het gas af”? Wat als eerste? Wat levert het op?

Onafhankelijk advies

Via onze samenwerkingspartner, de woonverbeteraar.nl krijg je een onafhankelijk advies en kun je verwachten dat jouw belangen behartigd worden. Zij verwijzen jou door naar bedrijven die zich al bewezen hebben in de markt.

Integraal maatadvies

De kracht van de woonverbeteraar: het combineren van verschillende mogelijkheden tot één goed advies. Een doordacht en integraal plan voor verbeteringen aan jouw woning. Geen generiek advies, maar maatwerk, en dus afgestemd op jou en jouw woning.

Voor meer informatie over een onafhankelijk advies in verduurzamen:

www.woonverbeteraar.nl

Elstar Hypotheken & Verzekeringen heeft als vertrekpunt het verduurzamen van jouw huis en draagt graag hieraan bij door advies te geven in de diversiteit aan mogelijkheden.

Een van deze mogelijkheden is het gebruiken van ‘groene’ bouwmaterialen uit een bio-bouwmarkt. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in ecologische en bio based bouwmaterialen. Meer informatie hierover tref je aan bij ‘alternatieve bouwmaterialen’.

Vanaf 31 december 2024 is het door de Rijksoverheid verboden om nog asbest aan de buitenzijde van daken te hebben. Door deze maatregel moeten er veel daken worden vervangen wat gepaard gaat met veel kosten. Door het vervangen van deze daken samen te voegen met het plaatsen van zonnepanelen, kan dit zelfs een kostenbesparing opleveren. Meer informatie hierover tref je aan bij ‘asbest hypotheken’.