Over lenen

Heb je een nieuwe auto op het oog? Is de badkamer nu écht toe aan een verbouwing? Wil je de wereld verkennen? Voor dergelijke zaken kan het zijn dat je niet direct het passende budget ter beschikking hebt. Geld lenen is in een dergelijke situatie een optie. Het is van belang om een verantwoorde lening te sluiten, uiteraard tegen een scherp tarief. Onze specialisten helpen je graag verder, en vergelijken de verschillende aanbieders voor je.

Doorlopend krediet
Een doorlopend krediet is een lening waarbij je zelf kunt kiezen hoeveel van de lening je opneemt en aflost, op het moment dat je het nodig hebt. Je hoeft niet van te voren te weten hoeveel je exact wilt lenen, wat deze vorm van lenen zeer flexibel maakt. Ook is een doorlopend krediet vaak voordeliger dan een andere vorm van lenen.

Natuurlijk heeft het doorlopend krediet ook nadelen. Zo is de rente variabel, waardoor je niet op voorhand weet wat de kosten zijn. Daarbij is er ook discipline voor nodig om te zorgen dat de lening niet te ver oploopt, of laat wordt afgelost.

Persoonlijk krediet
Een persoonlijke lening is een overzichtelijke lening, waarbij je altijd weet waar je aan toe bent. Zo weet je exact het geleende bedrag, de kosten en de looptijd. Dit voorkomt onverwachte financiële zorgen, wat het ideaal maakt voor een éénmalige aankoop (bijvoorbeeld een auto, boot of caravan).

Het nadeel van deze zekerheid is dat de lening minder flexibel is. De rente is vaak hoger, en wil je eerder aflossen dan moet er vaak een boete aan de bank worden betaald voor de misgelopen rente.