Alternatieve bouwmaterialen

ELSTAR Hypotheken & Verzekeringen is een voorstander van het gebruik van alternatieve bouwmaterialen. In samenwerking met De Woonverbeteraar kijken zij naar het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven voor de bouw of verbouw van uw droomwoning. Een goed voorbeeld hiervan is Hennep!

Hennep kent geen gelijke als natuurlijk bouwproduct. Hennep is een van de snelst groeiende gewassen en zuivert de lucht door grote hoeveelheden CO2 om te zetten tijdens de groei. De grondstof Hennep is een veelzijdig en vernieuwbaar gewas. Hennep groeit tot bijna 4 meter hoogte in 100 tot 120 dagen en groeit op alle types grond. Onkruid krijgt zo geen kans en onkruidbestrijding is dus niet nodig.

Met Hennep producten wordt dus al CO2 bespaard vóór het als isolatiemateriaal wordt ingezet!
Hennep als bouwmateriaal heeft dus een positieve Co2 inhoud. Hennepbeton oftewel kalkhennep kan ervoor zorgen dat de CO2 voetafdruk van je gebouw zelfs negatief wordt! Door het gebruik van hennepstro, water en kalk onstaat een mix die excellente warmte en akoestische eigenschappen heeft. Het buffert temperatuur en luchtvochtigheid, voorkomt schimmelgroei en maakt van je gebouw een comfortabele, gezonde omgeving. Het is vuur en ongedierte resistent, licht qua gewicht en vormt een harde muur die dampopen is om te hoge luchtvochtigheid en condensatie te voorkomen. Een waarlijk wonderbaarlijk product !

Hennepproducten worden onder andere toegepast in mortels voor het egaliseren van vloeren, vullen van houten vloeren en HSB wanden. Voor het aanmaken van isolerende kalk hennepbeton en isolerende henneppleisters.

Meer alternatieve bouwmaterialen zijn te vinden op: https://www.groenebouwmaterialen.nl/